dinsdag 18 maart 2014

Mijn ei.

Allereerst . sorry dat ik zo lang weg was, maar ik had niet zoveel tijd. Ik ga hier niet over zeuren ofzo want ja ik had geen tijd.

Vandaag gaat mijn artikel hoe ik mijn ei het lekkerste vind.
Wat heb je nodig?
- Een ei
- Boter om in te bakken
- Kopje
- Lepeltje
- Koekenpan
- Spatel
- knorr tomaten bouillon
- Peper-zout ( dus samen in een potje, of het zelf maken )
- Zout
- Paprika poeder

Eigenlijk heb je best veel nodig, maar het is super lekker !

Hoe maak je het?
Als eerste voeg je de ei, bouillon, peper-zout en paprikapoeder samen. Ik gebruik ongeveer een half zakje bouillon ( meestal heb ik iets meer dan een derde, want ik kan er 2,5 keer mee doen. Zelfs dan proef je de smaak niet zo goed, het lijkt namelijk heel veel maar dat is net niet. Als je echt een duidelijke smaak wilt moet je echt een half zakje er in doen of zelfs iets meer ) , en een flink snufje van de rest, lees: heel veel paprikapoeder en wat peper en zout. Je roert dit tot je een soort klutsei hebt, je ziet de klontjes dan  nog wel een beetje zitten maar hier heb je niet zoveel last van.Het heeft een beetje een rode poeder kleur. ( op de foto lijkt het roder dan in het echt. )
 Dan bak ik de boter in de pan en voeg daar het mengsel aan toe. Dit bak je aan beide kanten een beetje gelig tot bruin. Je zult misschien merken dat er wat donkere vlekjes komen, dit zijn de stukjes tomaten bouillon !
Als het ei klaar is, leg je hem op je bord en doe je er zout overheen. Eventueel kan je er ook nog wat anders op doen ( kaas, paprikapoeder ) maar dat is naar je eigen smaak. Ik heb hierna altijd vreselijke dorst door alle kruiden haha.

Eet smakelijk ! ( mijn ei paste niet in 1 deel op het bord dus moest ie doormidden ): )

Dit was een kort artikel, maar best veel inhoud. Dit is zo lekker ! Ik hoop dat jullie het een keertje maken en tot de volgende keer !

1 opmerking:

  1. Oh, dat lijkt me best wel heel lekker! Eff mam vragen of ze knorr tomaten bouillon meeneemt! Hasha


    xoxox

    BeantwoordenVerwijderen