zondag 23 maart 2014

Drukheid.

Wauw, wat heb ik weinig tijd om te bloggen zeg. Het is helemaal niet zo dat ik de hele dag met mijn neus in de boeken zit, maar ik heb gewoon geen tijd.
Ik heb een hele leuke dag gister gehad, en dan kan je meteen merken hoe druk ik was. Ik was namelijk al vanaf 12 uur weg van huis, want ik had een hockeywedstrijd. Het hagelde op het einde heel hard, maar we hebben wel 4-2 gewonnen ! Toen werd ik om tien voor drie op de club opgehaald door twee vriendinnen, want we moesten een cadeautje maken voor een vriendin die jarig was. Om kwart over zes was ik thuis en ik ging ik met mijn moeder eten, en toen moest ik meteen douchen en klaarmaken voor de avond, want om acht uur zat ik alweer in de auto naar een feestje. Om twaalf uur was ik weer thuis.

Ik heb de hele dag geen tijd gehad. Daarom heb ik nu een post waarin ik tips ga geven hoe je met drukte om kan gaan, en ik hoop dat ik er zelf ook wat van leer.

Sta op tijd op, hiermee voorkom je veel stress. Kijk hoeveel tijd je nodig hebt voor je klaarmaken in de ochtend en reken daar wat extra minuten bij voor als er wat fout gaat.


Doe meteen je huiswerk na school,  het klinkt heel stom, maar als je meteen na school ( wat te drinken en eten ) je boeken pakt om opdrachten te maken en te leren, ben je de hele avond 'vrij' . Doe vooral je huiswerk of leerwerk niet 's ochtends, want dat is helemaal niet fijn.

Nu is nu. Wie kent dat progamma nog ? Ik had het daar gister over met wat vriendinnen haha. Maar met dit bedoel ik , dat alles wat je nu kan doen, je nu moet doen. Zit je nu op je telefoon, maar moet je eigenlijk de vaatwasser uitpakken? Doe dat eerst ( grapje, lees eerst dit artikel maar (: ) en ga als je niks meer te doen hebt pas uitgebreid op je telefoon of laptop. Alles wat je nu al hebt gedaan, is al lekker klaar !

Douche slim, poets bijvoorbeeld je tanden onder de douche als het water nog niet lekker warm is, of als je conditioner aan het intrekken. Je bespaart heer heel erg veel tijd mee.

Kijk een serie, hier verlies je tijd mee eigenlijk hé. Ja, maar kijk een serie als je met alles klaar bent. Zo beloon jij jezelf en kan je even rusten.

Ga op tijd slapen. Lees een boek  ( vroeger las iedereen heel veel, maar probeer dat nu weer ! ) en check je social media ( halleluja, eindelijk alles uitegebreid checken ! ), leg je telefoon weg en kom in de nacht sfeer door te lezen. Zelf sliep ik vorig jaar altijd pas rond 12 uur, maar dat heeft mij best wel opgeeisd. Nu probeer ik om half elf of zelfs 10 uur te gaan slapen, en dat is een heel verschil ! Hoe stom het eigenlijk ook is.

Geniet van de tijd die je vrij maakt. Als je alles achter elkaar doet, heb je een hele avond voor jezelf.

Verplicht jezelf tot iets bepaald leuks, bijvoorbeeld elke dag een stukje aan een verhaal schrijven, of drie keer per week een blogpost schrijven. Verder kun je denken aan tekenen, of naar buiten gaan. Hierdoor vul je tijd in en ga je meer op een planning letten.

Je kan er ook aan denken om een planning te maken met strakke tijden, maar dat is aan jezelf.

Ik hoop dat dit werkt, en dat jullie nu je avonden vrij hebben !

Lots of love.

1 opmerking: