maandag 3 februari 2014

Effect short stories #1

Ze loopt door de straat. Alleen de straatverlichting geeft een beetje licht. Het is 's avonds laat en ze is onderweg naar huis. Ze laat haar hand over een lantaarnpaal glijden. Haar huis is in zicht. Net voor ze haar sleutel uit haar broekzak wilt halen, voelt ze een hand over haar mond gaan en iemand heel hard hijgen. Ze probeert te gillen,  maar er komt geen geluid uit haar keel. Geen gordijnen die opengaan, geen deuren die open worden gegooid. Niemand merkt het, ze is machteloos. Ze word omgedraaid en ziet donkere grijze ogen. Hij ! Ze had kunnen weten dat hij het was. 

En? Was het spannend ? Ik ga vertellen welke effecten je toe kan passen in een short story, en vandaag begin ik met de eerste. Een short story is een kort verhaal ( duh ) met zoveel mogelijk inhoud. Eigenlijk hetzelfde als een boek, maar dan alleen heel klein met alleen belangrijke dingen.
Dit effect gaat over dat je niet verteld wie er in je verhaal staan. Ik heb nergens een naam genoemd, maar je weet dat het om een meisje gaat en om een jongen en dat ze elkaar kennen. Door niet te vertellen wie het is, kan je een spannende draai aan het verhaal geven. Natuurlijk was dit al redelijk spannend, maar om iets heel spannend te maken kun je dit toepassen.

Ik ga dit verhaal verder schrijven in de volgende post over short stories, maar dan met een ander effect. Dit is dus geen short story, maar een miniscuul stukje ervan !

2 opmerkingen: