zaterdag 1 maart 2014

Dankbaar zijn.

Soms is het zo moeilijk om dankbaar te zijn. We zijn boos omdat we bepaalde dingen niet kunnen of hebben. Niet denkend aan de kinderen die niks hebben, en die blij zijn met een wasknijper. Een wasknijper !

We laten allemaal het water lopen, laten we eerlijk zijn. We wachten bijvoorbeeld tot het water warm is bij de kraan of onder de douche. We zetten de kraan aan om te kijken op welke temperatuur die is, vervolgens weer uit en dan weer aan om water bij je siroop te doen. We laten soms de kraan even lopen als we wat anders doen, niet beseffend dat je met een flesje water een leven kan redden.
Zo moeten we ook dankbaar zijn met een dak boven ons hoofd.
We kunnen schuilen voor de regen in ons huis, en we hebben geen last van nare beesten. We hebben iemand die voor ons zorgt.

Ik besef dit zelf meestal niet, maar probeer er steeds vaker bij stil te staan. Ik probeer om het water te letten door bijvoorbeeld onder de douche terwijl je wacht tot het water op temperatuur is wat anders te doen ( scrubben haha ). Ik let op het water zoveel ik kan en ik weet dat het onmogelijk is niets te verspillen. Soms moet je je even realiseren dat je een huis hebt en sommigen niet. Misschien heb je zelfs vrienden, zoals ik, die op straat hebben geleefd. Denk daar eens over na. ( Besef je hoeveel impact een kleine verschuiving van woorden heeft: misschien heb je zelfs vrienden, zoals ik, die op straat hebben geleefd of misschien heb je zelfs vrienden die, zoals ik, op straat hebben geleefd. )

We moeten dankbaar zijn dat er mensen om ons geven, al denk je soms misschien niet dat het waar is. We moeten dankbaar zijn dat we gezond zijn ( hoop ik ! ) en dat we kunnen lopen. Ik weet dat we allemaal wel eens niet willen lopen ofzo, maar eigenlijk moeten we er juist dankbaar voor zijn. We moeten dankbaar zijn voor een goed cijfer of voor een koekje wat je eet.

Wees dankbaar met alles wat je hebt. Je doet er mij, jezelf en anderen zoveel plezier mee. Ik probeer zo dankbaar mogelijk te zijn, en ik weet dat ik dat soms helemaal niet ben. Maar probeer alsjeblieft ook zuinig te zijn met alles wat je hebt ( eten en drinken ) en denk aan de mensen die niks hebben.

Ik ben ook heel dankbaar dat jullie op mijn blog kijken, stay awesome !

Waar ben jij dankbaar voor?

2 opmerkingen: